29. lokakuuta 2011

Ajankohtaisessa kakkosessa aiheena homepakolaisuus


Ajankohtaisessa kakkosessa haastatellaan 1.11. homepakolaisia ja mm. STM:n johtajaa Jari Keinästä. Ohjelmassa sivutaan esim. fyysisten oireiden psykologisointia ja pakkohoitoa. Ohjelma on katsottavissa YLE:n Elävästä arkistosta kahdessa osassa.

27. lokakuuta 2011

"Betong måste få torka i flera månader"

Porvoolainen Borgåbladet kirjoitti 12.10.2011 otsikolla "Betong måste få torka i flera månader". Artikkelissa haastatellaan mm. mikrobiologi Mirja Salkinoja-Salosta. Jutussa kerrotaan myös homepakolaisista. Lue juttu pdf:nä.

19. lokakuuta 2011

Kotiliedessä reportaasi homepakolaisuudesta

Kotiliedessä nro 20/011 on 7-sivuinen reportaasi, joka sisältää useita kertomuksia kestämättömissä tilanteissa elävistä sairastuneista ja mm. mikrobiologian professori Mirja Salkinoja-Salosen haastattelun. Homepakolaiset ry korostaa jutussa sairastuneiden tarvitsevan diagnoosinumeron ja erityisasuntoja. Lue juttu pdf:nä.

17. lokakuuta 2011

Sunnuntaisuomalainen: Suomessa on satoja homepakolaisia

Sunnuntaisuomalainen ilmestyy Keski-Suomalaisen, Savon Sanomien, Pohjalaisen, Ilkan, Karjalaisen ja Etelä-Suomen Sanomien välissä. Sunnuntailiittessä oli 16.10.2011 homepakolaisten haastattelu. Lue juttu pdf:nä.

Etelä-Suomen Sanomien verkkosivuilla on myös keskustelua aiheesta.

11. lokakuuta 2011

Hämeen Sanomissa artikkeli "Home tekee elämästä helvetin"

Hämeen Sanomat haastatteli homepakolaisia 2.10.2011. "Kaarina altistui homeelle työpaikallaan. Vuosia hän sairasti tulehduksia toisensa jälkeen ja juoksi lääkärissä. Vasta vuosi sitten hän alkoi epäillä homealtistusta, kun läheinen työkaverikin kertoi samoista oireista. –Opiskelijat sanoivat jo kolme
vuotta sitten, että rakennuksessa on hometta. En kuitenkaan ottanut heidän puheitaan tosissani ennen kuin sairastuin vakavasti."

Artikkelissa on haastateltu myös tekniikan tohtori Juhani Piristä, työterveyshuollon professoria Tuula Putusta sekä yhtä Homehelvetti-kirjan kirjoittajista, Minna Halosta. Lue juttu pdf:nä.

8. lokakuuta 2011

Homepakolaiset -uusi yhdyssana

Turun Sanomissa on tänään suomen kielen dosentin kolumni uusista yhdyssanoista. Mukana myös homepakolaiset.